Transitievergoeding of niet?

Transitievergoeding of niet?

Wat is wijsheid? Na twee jaar ziekte transitievergoeding betalen of medewerker in dienst houden (“slapend dienstverband”).

Na toestemming van het UWV kan de werkgever de arbeidsovereenkomst opzeggen indien de medewerker langer dan twee jaar arbeidsongeschikt is. Soms zegt de werkgever niet op na twee jaar ziekte. Dit kan zijn als de werkgever eigenrisicodrager is voor de WIA. De werkgever blijft , in dit geval, ook na twee jaar ziekte verantwoordelijk voor de re-integratie. Bij een dienstverband kan hier meer controle op zijn. De werkgever kan het dienstverband ook voortzetten bij een onverplichte re-integratie. Dit is een nobel uitgangspunt maar brengt extra kosten met zich mee.

Een voordeel is, dat bij het voorzetten van het dienstverband, de transitievergoeding wordt ontlopen. De vergoeding is immers alleen verschuldigd bij een beëindiging van het dienstverband. Een werknemer kan hier tegen bezwaar maken als zijnde geen fatsoenlijk werkgeverschap. De eerste uitspraken van de kantonrechters laten overigens zien dat  het “slapend dienstverband” wordt toegestaan.

Een delegatie van HR professionals uit de kop van Noord Holland zijn onlangs met een eigen initiatief op bezoek geweest bij het Ministerie van SVW. De delegatie heeft het verzoek neergelegd om de transitievergoeding na twee jaar volledige duurzame arbeidsongeschikt te schrappen. Naast een loondoorbetalingsverplichting in de eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid is er voor de werkgever immers ook al improductiviteit en het eventueel inzetten van vervanging. De transitievergoeding betekent vormt voor de werkgever onredelijke extra kosten! Het Ministerie heeft de delegatie aangehoord en gemeld dat dit vanwege anti-discriminatie regels niet mogelijk is (een zieke medewerker mag niet achtergesteld worden, dus ook niet in dit geval, in sociale regelgeving en voorzieningen). Een typisch antwoord van ambtenaren en ook indirect van de politiek,  met weinig begrip van het werkgeversrisico en de hoge lasten.

Sorry, comments are closed for this post.

voorbeeldfoto-600x600

Bent u werkgever en heeft u

  • 10 tot 1.000 medewerkers
  • vraagstukken rond uw personeel en organisatie

En wilt u dat uw HR afdeling effectiever gaat werken? Werkxe heeft de expertise om u hierbij te ondersteunen.

 

Afspraak maken

Werkxe voldoet aan alle privacyrichtlijnen. Wij gaan zorgvuldig om met alle aan ons toevertrouwde persoonsgegevens. Wilt u weten hoe? Lees dan hier onze privacyverklaring.